-
Sklep
- ALKOHOL
- PRODUKTY WŁOSKIE - NOWOŚĆ!
- WŁOSKIE ANTIPASTI
- PRODUKTY REGIONALNE - NOWOŚĆ!
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- DZIECI
- MIĘSO I WĘDLINY
- NABIAŁ
- PIECZYWO
- WARZYWA, OWOCE, ZIOŁA, GRZYBY
- RYBY
- KISZONKI
- PRZETWORY
- SUCHE
- SŁODYCZE
- PRZEKĄSKI
- PRZYPRAWY
- SYPKIE
- BUDYNIE, GALARETKI, DO PIECZENIA
- BAKALIE I ORZECHY
- OLEJ, OLIWA, OCET
- KAWA I HERBATA
- NAPOJE
- CHEMIA I ARTYKUŁY PRZEMYSŁOWE
- KOSMETYKI
- ZWIERZĘTA
- Harmonogram i rejon dostaw
- o Nas
- Nasi dostawcy
- Promocje
- Nowości
- Kontakt
Zaloguj Utwórz konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Menu
Makaron, mąka, ryż, sól
DIVELLA - MĄKA SEMOLA RIMACINATA 1 KG.
DIVELLA - MĄKA SEMOLA RIMACINATA 1 KG
Mąka o charakterystycznym, żółtym kolorze typowym dla ziarna pszenicy, a strukturze bardziej przypominającej drobne ziarna"manny", a niżeli mąkę. Pszenicę durum przypominającą kaszkę mannę otrzymuje się przez mielenie najlepszej jakości pszenicy durum. T sprawia, że jest szczególnie odpowiednim produktem do wytwarzania wyśmienitego pieczywa zarówno w warunkach domowych, jak i w produkcji przemysłowej. Rimacinata jest używana przeważnie do produkcji: fettuccine, spaghetti alla chitarra, lasagne, gnocchi, cannelloni itd. W zależności od upodobań opcjonalnie dodaje się również do niej jaja. Na koniec należy podkreślić, jak duża zawartość karotenoidów kryje się w tej wyjątkowej mące, która nadaje produktowi charakterystycznej, bursztynowej barwy i jest wyraźnie lepszą od innych produktów z pszenicy w wyniku zwiększonego stężenia karotenoidów zawartych zarówno w na zewnętrznej, jak i wewnętrznej części ziarna .
Właściwości na 100g produktu:
Energia: 341kcl
Tłuszcze: 1,0g
W tym nasycone kwasym tłuszczowe: 0,22g
Węglowodany: 71,0g
Cukry: 2,5g
Białko: 11,7g
Sól: 0,004g