PREMIUM

Antique 40% 0,7L

77,92 zł
Brutto

Antique 40% 0,7L

Antique Pelinkovac produkowany jest od 1862 roku w ten sam, tradycyjny sposób, według oryginalnej receptury, ze 100% naturalnych składników. Początkiem tego aromatu i smaku jest leżakowanie ziół i przypraw w alkoholu a następnie ten macerat trafia do miedzianych kotłów i jest destylowanych w małych partiach. Delikatność tego procesu jest, bo dziś dzień pielęgnowana co powoduje, że możecie spróbować wyrobu tak bliskiego swym początkom.

Smakuje najlepiej dobrze schłodzony, uzupełniony lodem oraz plasterkiem cytrusa: cytryny lub pomarańczy. Poza aspektem trawiennym może być on też świetnym pobudzeniem jako dodatek do porannej kawy lub wyciszeniem po ciężkim dniu.

Ilość
1 SZT

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać do 3 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 3 punktów lojalnościowych które można zamienić na kupon o wartości 3,00 zł .


Oryginalna, niezmieniona receptura pochodząca z 1862 roku. Pieczołowicie przechowywana w tajemnicy i przekazywana z pokolenia na pokolenie od momentu powstania firmy Badel. Twórcą tej receptury był Franjo Pokorny, chorwacki kupiec i założyciel Badel 1862. Początkowo likier ten był dostępny tylko w aptekach jako „tonic na żołądek” by nieść ulgę w problemach żołądkowych. Ten „lek” bardzo szybko zyskał sławę i rozgłos nawet na dworach wiedeńskich i francuskich gdzie Franjo został wyłącznym dostawcą nalewek ziołowych. Sława rosła a wraz z nią obecność Antique na całym świecie – ponoć likier był dostępny nawet w Ameryce. Receptura, według której wyprodukowano Badel Antique Pelinkovac, jest najstarszą i dobrze zachowaną recepturą w archiwum Badel 1862, zawiera nieodzowny piołun, a oryginalna butelka, w której sprzedawany jest produkt, jest nadal przechowywana w Muzeum Miasta Zagrzeb.

Antique Pelinkovac produkowany jest od 1862 roku w ten sam, tradycyjny sposób, według oryginalnej receptury, ze 100% naturalnych składników. Początkiem tego aromatu i smaku jest leżakowanie ziół i przypraw w alkoholu a następnie ten macerat trafia do miedzianych kotłów i jest destylowanych w małych partiach. Delikatność tego procesu jest, bo dziś dzień pielęgnowana co powoduje, że możecie spróbować wyrobu tak bliskiego swym początkom.

Smakuje najlepiej dobrze schłodzony, uzupełniony lodem oraz plasterkiem cytrusa: cytryny lub pomarańczy. Poza aspektem trawiennym może być on też świetnym pobudzeniem jako dodatek do porannej kawy lub wyciszeniem po ciężkim dniu.

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło