Przetwory warzywne, oliwki, trufle

DELIZIA - KAPARY Z ŁODYGĄ 580ML

DELIZIA - KAPARY Z ŁODYGĄ 580ML

To marynowane pąki kwiatów rosnących w krajach śródziemnomorskich na krzaczkach ukrytych wśród skalnych szczelin. Mogą być małe jak ziarna pieprzu lub duże niczym jagody. Marynata pozbawia je goryczki i nadaje trochę cierpkiego, słono-kwaśnego, roślinnego smaku, który podkręca smak sosów, zup i makaronów. Kapary mogą być marynowane w soli, w lekkiej zalewie octowej albo wodnej. Jeśli kupicie te w soli, przed użyciem musicie je opłukać i chwilę wymoczyć. Do potraw dodawajcie je w ostatniej chwili.

Skład: kapary, woda, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, przeciwutleniacze: kwas askrobiowy. 

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło