-
Sklep
- ALKOHOL
- PRODUKTY WŁOSKIE - NOWOŚĆ!
- WŁOSKIE ANTIPASTI
- PRODUKTY REGIONALNE - NOWOŚĆ!
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- DZIECI
- MIĘSO I WĘDLINY
- NABIAŁ
- PIECZYWO
- WARZYWA, OWOCE, ZIOŁA, GRZYBY
- RYBY
- KISZONKI
- PRZETWORY
- SUCHE
- SŁODYCZE
- PRZEKĄSKI
- PRZYPRAWY
- SYPKIE
- BUDYNIE, GALARETKI, DO PIECZENIA
- BAKALIE I ORZECHY
- OLEJ, OLIWA, OCET
- KAWA I HERBATA
- NAPOJE
- CHEMIA I ARTYKUŁY PRZEMYSŁOWE
- KOSMETYKI
- ZWIERZĘTA
- Harmonogram i rejon dostaw
- o Nas
- Nasi dostawcy
- Promocje
- Nowości
- Kontakt
Zaloguj Utwórz konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Menu
Wędliny, ryby
ITALIA ALIMENTARI - BRESAOLA PUNTA D`ANCA KROJONA 70G.
ITALIA ALIMENTARI - BRESAOLA PUNTA D`ANCA KROJONA 70G
Bresaola to typowa (pochodząca z doliny Valtellina w Lombardii w północnym regionie Włoch), długo dojrzewająca wędlina z mięsa wołowego. Początkowo mięso przebywa w solance 10-15 dni, a następnie dojrzewa 8-12 tygodni. Mimo, że mięso dojrzewa tak długo, to dzięki temu, że odbywa się to szczególnym klimacie regionu Valtellina jest wyjątkowo miękkie i soczyste. Z czasem bresaola lekko twardnieje i zmienia kolor na ciemnoczerwony. W trakcie dojrzewania nacierana jest kminkiem, kolendrą i innymi ziołami.
Bresaola ma delikatny, lekko słonawy smak i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Pokrojona na bardzo cienkie plasterki idealnie nadaje się na carpaccio (oryginalne carpaccio podaje się z polędwicą wołową). Cienkie plastry bresaoli ułożone na rukoli, skropione cytryną z dodatkiem oliwy z oliwek i posypane płatkami Parmigiano Reggiano D.O.P oraz doprawione odrobiną soli i pieprzu to wykwintne danie na prawdziwą włoską kolację. Najlepiej smakuje z „ciężkim” czerwonym winem.
Najczęściej podawana: pokrojona w cienkie plasterki ułożone na rukoli, skropione sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Na wierzch posypana płatkami Parmigiano Reggiano D.O.P.
Skład: mięso wołowe, sól, dekstroza, naturalne aromaty, Konserwanty: E250, E252