-
Sklep
- ALKOHOL
- PRODUKTY WŁOSKIE - NOWOŚĆ!
- WŁOSKIE ANTIPASTI
- PRODUKTY REGIONALNE - NOWOŚĆ!
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- DZIECI
- MIĘSO I WĘDLINY
- NABIAŁ
- PIECZYWO
- WARZYWA, OWOCE, ZIOŁA, GRZYBY
- RYBY
- KISZONKI
- PRZETWORY
- SUCHE
- SŁODYCZE
- PRZEKĄSKI
- PRZYPRAWY
- SYPKIE
- BUDYNIE, GALARETKI, DO PIECZENIA
- BAKALIE I ORZECHY
- OLEJ, OLIWA, OCET
- KAWA I HERBATA
- NAPOJE
- CHEMIA I ARTYKUŁY PRZEMYSŁOWE
- KOSMETYKI
- ZWIERZĘTA
- Harmonogram i rejon dostaw
- o Nas
- Nasi dostawcy
- Promocje
- Nowości
- Kontakt
Zaloguj Utwórz konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Menu
Chleb
BREAKING BREAD - CHLEB ŻYTNI.
BREAKING BREAD - CHLEB ŻYTNI
W KAŻDNYM DNIU JEST PODAWANY INNY RODZAJ CHLEBA:
ŚRODA - ŻYTO 100% KLASYCZNE
CZWARTEK - GRAHAM ZIARENKOWIEC
PIĄTEK - ŻYTO Z SAMPOSZPĄ I PŁĄSKURKĄ
SOBOTA -
ŻYTO 100% KLASYCZNEWAGA: OK. 750G
1. Żyto 100% klasyczne
skład:
mąka żytnia 720 - około 70%
mąka żytnia razowa 2000 - około 30%
woda
sól
zakwas żytni
Żytni chleb na samym zakwasie z LEKKO kwaskowym posmakiem i chrupiącą skórką,
jednak wciąż delikatny w smaku.
2. Graham ziarenkowiec
skład:
mąka graham 1850
pestki dyni, pestki słonecznika
woda
sól
zakwas żytni
Chleb o lekko orzechowym smaku podkreślonym przez dużą ilość pestek zarówno dyni i
słonecznika. Mąka graham należy do mąk pełnoziarnistych, pomaga regulować pracę jelit i
proces ich oczyszczania.
Chleb foremkowy.
3. Żyto z samopszą i płaskurką
skład:
mąka żytnia 720 - około 50%
mąka z płaskurki razowa - około 25%
mąka z samopszy razowa - około 25%
woda
sól
zakwas żytni
Chleb o niższym indeksie glikemicznym, delikatnej kwasowości, mało porowatym miękiszu i
chrupiącej skórce. Dzięki prastarym zbożom jest bogaty w minerały i witaminy B,A,E,K
Dostępny tylko w wersji foremkowej.