Chleb

BREAKING BREAD - CHLEB ŻYTNI.

BREAKING BREAD - CHLEB ŻYTNI

W KAŻDNYM DNIU JEST PODAWANY INNY RODZAJ CHLEBA: 

              ŚRODA - ŻYTO 100% KLASYCZNE

               CZWARTEK - GRAHAM ZIARENKOWIEC 

               PIĄTEK - ŻYTO Z SAMPOSZPĄ I PŁĄSKURKĄ

               SOBOTA - 

ŻYTO 100% KLASYCZNE

               WAGA: OK. 750G

1. Żyto 100% klasyczne

skład:

mąka żytnia 720 - około 70%

mąka żytnia razowa 2000 - około 30%

woda

sól

zakwas żytni

Żytni chleb na samym zakwasie z LEKKO kwaskowym posmakiem i chrupiącą skórką,

jednak wciąż delikatny w smaku.

2. Graham ziarenkowiec

skład:

mąka graham 1850

pestki dyni, pestki słonecznika

woda

sól

zakwas żytni

Chleb o lekko orzechowym smaku podkreślonym przez dużą ilość pestek zarówno dyni i

słonecznika. Mąka graham należy do mąk pełnoziarnistych, pomaga regulować pracę jelit i

proces ich oczyszczania.

Chleb foremkowy. 

3. Żyto z samopszą i płaskurką

skład:

mąka żytnia 720 - około 50%

mąka z płaskurki razowa - około 25%

mąka z samopszy razowa - około 25%

woda

sól

zakwas żytni

Chleb o niższym indeksie glikemicznym, delikatnej kwasowości, mało porowatym miękiszu i

chrupiącej skórce. Dzięki prastarym zbożom jest bogaty w minerały i witaminy B,A,E,K

 Dostępny tylko w wersji foremkowej.

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło